Varför fiber?

Många fördelar med att vara ansluten till fibernätet.

Det finns väldigt många fördelar med att vara ansluten till fibernätet. Först och främst gör det vardagen lättare eftersom du blir uppkopplad till ett nät med nästintill obegränsad kapacitet, i princip utan driftsstörningar. Du kan hämta och skicka iväg data med samma höga hastighet, du kan surfa obehindrat och du har tillgång till ett nät som är utformat för framtidens kommunikation.

Det gamla kopparnätet har stora begränsningar och därför kommer nätägarna efterhand att helt överge det och helt övergå till fiber. Du höjer därför värdet på din fastighet eftersom du kopplar upp dig till en framtidssäker infrastruktur. Det kan därför vara värt att skaffa fiber även om du inte har behov av en snabb uppkoppling just idag.

Beställningsblanketter

Om du inte redan är ansluten behöver din fastighet kopplas upp mot Staffanstorps öppna stadsnät. Här hittar du beställningsblanketter för fiberanslutning till din fastighet.

Först när din fastighet är ansluten till fibernätet kan du beställa tjänster från någon av våra tjänsteleverantörer. Det gör du antingen på tjänsteleverantörernas hemsidor eller på självvalsportalen.

Anslut din fastighet

Sök på din adress för att se om din fastighet eller villa är ansluten till stadsnätet, eller om den kan anslutas. Vi har delat in Staffanstorps och Hjärups tätort i säljområden.

Fler dokument

Här hittar du nedladdningsbara PDF-filer med mer information om fibernät.

Fibernät höjer värdet på din fastighet